Част от третокласниците, получили комикси за завета на кан Кубрат Част от третокласниците, получили комикси за завета на кан Кубрат СНИМКИТЕ са предоставени от Соня Гарчева

Комикси с послание за единство на българския народ получиха третокласниците от Панагюрище и Стрелча

Написана от  Сряда, 04 Март 2020 19:46
За четвърта поредна година третокласниците от общините Панагюрище и Стрелча получиха комикс "Кан Кубрат. Заветът на българите"
от Фондация Въздигане”, съобщи доброволецът в инициативата Соня Гарчева.
Всяка година тази малка книжка - комикс стига до всеки български третокласник, като целта е да се предаде посланието, че само когато сме заедно, само когато работим в екип, обединяваме се, можем да постигнем всичко. Независимо в каква сфера работим, независимо къде се намираме, действаме ли като екип, можем да постигнем велики неща и можем да стигнем, докъдето стигат мечтите ни.
Всяка година над 100 доброволци посещават всички училища в България - дори там, където има само едно дете. Доброволците в инициативата вярват, че разказът на Кан Кубрат и неговият ембематичен завет за единство на българския народ възпитава нуждата от силна взаимовръзка между тях, помага им да открият своите корени и славно минало, мотивира ги към активна взаимопомощ, учи ги на екипна работа, което пък ще засили желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го потърсят навън.
Предвидена е и игра, с която всяко училище да покаже как този завет е приложим в съвременния свят. Необходимо е учителите, заедно с децата, да организират своя инициатива под наслов "Заедно можем всичко". Организаторите се надяват инициативата да ги вдъхнови и мотивира за създаване на нещо добро, за конкретни действия в подкрепа или помощ, за промяна към по-успешно и добро развитие на дадена идея (пример: засаждане на дърво, помощ на нуждаеш се човек в беда, набиране на средства за кампания и т.н.) 
В конкурса могат да участват само учители на третокласници от училищата, които са получили комикса "Кан Кубрат. Заветът на българите". Всяка кандидатура трябва да съдържа:
1. Кратко текстово описание на инициативата.
2. Видео или снимка, отразяващи инициативата.
3. Трите имена на учителя и контакт за обратна връзка.
4. Наименование, адрес и телефон на училището.
Жури на Фондация "Въздигане" ще отличи най-добрите инициативи и те ще получат като награда картина, изобразяваща българската история и важни исторически личности.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси