Панагюрски участници в "Песенна палитра" Панагюрски участници в "Песенна палитра" СНИМКИТЕ са предоставени от родители

Злато, сребро и бронз донесоха панагюрските дарования от конкурса "Песенна конкурса" в Карлово

Написана от  Понеделник, 02 Март 2020 20:00
На 29 февруари и 1 март в град Карлово се проведе Шестото издание на Националния конкурс „Песенна палитра“.
За пореден път малките таланти от Школа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище доказаха, че са съизмерими с постиженията на най-добрите вокални школи в България. Националният конкурс за млади изпълнители ”Песенна палитра”е включен в календара на Министерство на културата. Журито беше в състав: Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Антоанета Георгиева и Георги Янков.
Участниците се състезаваха в пет възрастови групи. Християн Балев, ученик на г-жа Нона Немигенчева, се окичи със златен медал в първа възрастова група. Във втора група Стивани Джунова, обучаваща се при г-жа Немигенчева, заслужи бронзов медал, а Кристиана Чуклева, ученичка на г-жа Немигенчева и г-жа Пепа Филина, си тръгна поощрителна награда.
В трета възрастова група Кристина Гочева, чийто преподавател е г-жа Немигенчева, завоюва сребро, Лора Куруджиева – бронз, а Глория Щрангова с преподаватели г-жа Немигенчева и г-жа Филина – поощрителна награда. Както каза журито, поощрителните награди не са за подценяване, защото започват от 54 точки, а максимумът е 60 т. В четвърта група Надежда Ковачева, ученичка на г-жа Немигенчева и г-жа Филина, отново доказа класата си и попълни колекцията си с още един златен медал. В пета група при силна конкуренция Йорданка Димитрова получи бронзов медал. Тя е ученичка на г-жа Филина.
Бяха отличени и най-добрите педагози на конкурса.
Г-жа Нона Немигенчева получи диплом за всеотдайността и професионализма си.

Децата и родителите съчетаха конкурса с урок по история. Посетиха къщите музеи на Васил Левски и Райно Попович и паметника на Васил Левски. И в двата дена на конкурса Карлово посрещаше участниците в конкурса с кукерски празник в центъра на града! Емоцията и настроението за учителите, участниците и родителите ще останат незабравими!
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси