Панагюрските млади певци победиха в конкурса "Път към славата". Виктория Манева грабна най-голямата награда

Написана от  Неделя, 23 Февруари 2020 21:47
 
Много трудна, но много сладка победа постигнаха панагюрските музикални таланти на Осмото издание на конкурса "Път към славата".
 В него участваха най-добрите школи от България и конкуренцията беше огромна. При соловите изпълнения във всяка от петте възрастови групи претендентите за отличия бяха средно по 70 души. Не очаквах въобще да вземем медал, още като видях списъка с имената и като знам, че работим само по един час седмично, сподели музикалният педагог Нона Немигенчева. Въпреки опасенията й, панагюрските таланти от Школата по поп и джаз пеене "Евгени Зумпалов" към Центъра за подкрепа за личностно развитие се справиха отлично и успяха да се наредят сред първите.
При най-малките Християн Балев, възпитаник на г-жа Немигенчева, спечели бронзов медал. Във втора възрастова група същите отличия получиха Стивани Джунова, възпитаник на г-жа Немигенчева, и Йоана Караджова, която за първи път печели медал. Обучават я г-жа Немигенчева и г-жа Пепа Филина.
В тази група поощрителна награда за най-добър костюм получи Нели Недкова, възпитаничка на г-жа Филина.
Бронзов медал украси гърдите и на Лора Куруджиева, която се състезава в трета възрастова група, а при по-големите Надежда Ковачева получи специалната награда за продуциране на песен. И на Лора, и на Надя музикални педагози са г-жа Немигенчева и г-жа Филина.
Фурор в четвърта възрастова група, в която първата песен се пее зад параван,
направи Виктория Манева.

С артистичното си и технично изпълнение тя грабна най-голямата награда на конкурса - Гран при. Нейн музикален ръководител от близо година е г-жа Филина.

Конкурсът "Път към славата" се проведе под  патронажа на председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева и със съдействието на Министерството на образованието и науката,
Регионален инспекторат по образованието – гр.София, Дом на културата “Средец” - София.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси