За наградата на името на проф-д-р Лъчезар Цоцорков обявяват КОНКУРС за краеведско-историческо изследване „Съединението на България - събития и личности от моя роден край”

Написана от  Понеделник, 17 Февруари 2020 16:38
По случай 135-годишнината от Съединението на България Фондация „Цоцорков род” обявява конкурс 
за самостоятелно краеведско изследване на тема
„Съединението на България – събития и личности от моя роден край”.
Целта е конкурсът да даде възможност на учениците да разкрият и изразят своя творчески талант и идея.
Да се събуди интересът им към историята на родния край, да провокира интерес към изследователска работа.
Конкурсът е предизвикателство за участницитe, използвайки въображението си да докажат, че историята може да бъде интересна, а не e само дати и факти. Под формата на реферат кандидатът може да покаже умението си пълноценно да представи събраната и обработена от него информация.
Работите не трябва да са участвали в други конкурси.
В конкурса могат да вземат участие всички ученици, които учат редовна форма на средно образование в 9, 10, 11 и 12 клас от всички училища в страната и центрове за личностно развитие.
Краен срок за предаване на творбите – 30 март 2020 г. (важи датата на пощенското клеймо на подателя)
Темата да обхваща личности, факти и събития, свързани със Съединението на Княжество България и Източна Румелия – акт на единение в мисли, чувства и дела.Тя позволява широк спектър за творчество, отразяващо ролята на личности, факти и събития от историята.
Резултатите от конкурса „Съединението на България – събития и личности от моя роден край” ще бъдат обявени на 20 април 2020 г.
Всички наградени участници се уведомяват писмено на посочената електронна поща.
Организаторите на конкурса призовават училищните ръководства, учителите по история, специалистите в центровете за личностно развитие да популяризират конкурса и създадат условия за участие на повече ученици в това родолюбиво начинание.
За допълнителна информация и контакти на e-mail:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси