аст от музикалните ни дарования и техните ръководители аст от музикалните ни дарования и техните ръководители СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Музикалните дарования на Панагюрище се готвят за участие в конкурси

Написана от  Събота, 18 Януари 2020 16:57
За участие в осмото издание на Националния конкурс “Път към славата” и шестото издание на Националния конкурс „Песенна палитра”
 подготвят своите възпитаници музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Школата за поп, рок и джаз пеене „Евгени Зумпалов” към ЦПЛР – Панагюрище. Сред музикалните дарования, които ще се надпяват, са познатите на Панагюрище Виктория Манева, Надежда Ковачева, Лора Куруджиева, Стивъни Джунова, Християн Балев…

Конкурсът „Път към славата” се организира от Арт Център “Кърнолски” под патронажа на г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, и с партньорството на Министерство на образованието и науката. Той ще събере талантливи деца и младежи от цялата страна и по традиция ще се проведе през февруари 2020г. в Дом на Културата “Средец”, Национално музикално училище “Любомир Пипков” и Руския културно-информационен център в София.
Освен вече познатите категории вокал, танц, инструменталисти и фолклор, в осмото издание на “Път към славата” ще дебютират две нови категории, които да насърчат младите композитори, текстописци и изпълнители:
· Singer-songwriter (певец-автор) – категория за автори-изпълнители до 25 год.
· Нова песен – категория за екип композитор и изпълнител за авторска песен, написана последните 12 месеца. Друго нововъведение в конкурса очаква и вокалните солисти от IV възрастова група, които се борят и за стидендии от МОН. Те ще изпълнят първата си песен зад параван без контакт с публика и жури.
Националният конкурс „Песенна палитра“ е включен в календара на Министерство на културата.
Панагюрските музикални дарования са участвали досега и в двата конкурса, като са спечелвали престижни отличия и на двата.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси