Моменти от срещата на деветокласниците  с поетесата и д-р Стефка Данева и доц.д-р Наталия Футекова Моменти от срещата на деветокласниците с поетесата и д-р Стефка Данева и доц.д-р Наталия Футекова СНИМКИТЕ са предоставени от СУ "Нешо Бончев"

Доц. д-р Наталия Футекова и поетесата д-р Стефка Данева гостуваха на деветокласници от СУ "Нешо Бончев"

Написана от  Неделя, 10 Ноември 2019 23:14
На 8 ноември, седмица след Деня на народните будители, по инициатива на директора на Общинска библиотека “Стоян Дринов”
Стефан Рапонджиев ученици от СУ „Нешо Бончев“ имаха възможността да се срещнат с личности, които днес помагат да бъде буден националният ни дух. Доц. д-р Наталия Футекова и поетесата д-р Стефка Данева направиха различен и по-вълнуващ часа по философия на учениците от IХа клас.
Доц. д-р Наталия Футекова, наследница на Райна Попгеоргиева Футекова, е управляващ съдружник в „И Ар Пи България” ООД (ERP.BG) – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Тя съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното си участие в образователни и други обществени каузи.
Г-жа Футекова е основател на ERP Academy – иновативен проект на водещи фирми от ERP бранша в България, които заедно целят да направят висшето образование по-адекватно спрямо реалните нужди на бизнеса и да помогнат на бъдещите кадри да са максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес софтуера.
Поетесата д-р Стефка Данева е родена в Нова Загора, живее в Пазарджик. Педиатър по професия, поет по душа. Автор е на няколко поетични книги за възрастни и за деца. Отличена е в редица национални конкурси, сред които и Националния литературен конкурс за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов” в Панагюрище през 2017 г.
Двете дами, макар и от различни генерации, отправиха вдъхновяващи и мотивиращи послания към младите хора да вярват в себе си, да бъдат смели в мечтите си, да се образоват, да са креативни, за да станат успешни и реализирани в България.
Накрая г-жа Футекова предизвика младите хора да влязат в ролята на репортери и да отразят вечерта, срещата на поетесата с панагюрската публика в библиотеката.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси