Част от помощниците на дядо Коледа. Част от помощниците на дядо Коледа. oshtepan.com

„Джуджета” помагат за Коледен базар

Написана от  Петък, 06 Декември 2013 16:59
Осем бяха този следобед джуджетата, подготвящи Коледния базар, който след седмица ще открият от Центъра за обществена подкрепа „Зора”.
Александър, Петя, Антон, Калина, Габриела, Цветелина, Дженифър и Васко майсториха коледни украси. С интерес децата подбираха свещички във формата на розички и звездички, които декорираха с цветен пясък, камъни, цветя, борови клонки.
Екипът на „Зора” се подготвя от няколко седмици за традиционния базар. Специалистите, които оказват подкрепа на малките ентусиасти са Дидка Поибренска, Радослава Златанова, Анна Нешева, Кънчо Гюнов и Недялка Керкенякова. Директорът на Центъра Красимира Русинова обясни, че в „Работилницата на дядо Коледа” са се включили деца от училищата „20 април” и „Нешо Бончев”, както и от Центъра за настаняване от семеен тип „Павел Бобеков”. Със средствата, които ще се съберат от 16 до 20 декември, ще бъдат подпомогнати родители на болни деца. Дете в будна кома е било подпомогнато, благодарение на първия базар, самбиста Георги Отнянов от втория и детенце от Пловдив с третия базар. Платовете, от които в „Зора” правят коледни торбички, са дарени от „Ритон – П”, допълни Русинова.
Коледният базар на Центъра ще бъде подреден в Туристическия информационен център (в сградата на ГУМ).
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси