Манол Панчовски и момент от връчване на наградите Манол Панчовски и момент от връчване на наградите Снимката на Манол Панчовски е фейсбук профила му, а другата е предоставена от художничката Маргарита Иванова, която е на снимката на преден план

Панагюрският художник Манол Панчовски е сред наградените четирима в област Пазарджик

Написана от  Сряда, 23 Октомври 2019 10:45
В традиционната си Годишна изложба на Представителството на СБХ - Пазарджик в галерия "Георги Машев"
18 професионални художници показват своите 42 творби, в които тайно са закодирали своите мисли, чувства и въображение. Изложбата бе открита на патронния празник на художниците – 18 октомври, но не е цялостното представяне на творбите на художниците от Представителството на СБХ Пазарджик, а е малък щрих от тяхното ежедневие. Ежедневие, наситено с трескава творческа работа, участие по изложби, пленери, симпозиуми в страната и извън нея.
Председателят Маргарита Иванова поздрави колегите си по повод професионалния празник и връчи поздравителни адреси от името на ръководството на Представителството на СБХ - Пазаржик по случай кръглите годишнини на Стоимен Стоименов, Стоян Димитров, Константин Анастасов и Спас Киричев.
Както всяка година, и на тази изложба бяха връчени награди на изявени художници. Комисия в състав: Петър Бажлеков - председател, Леон Бабачев, Стоян Димитров и Димитър Маламски, определи наградените. Г-жа Гергана Табакова, директор на Дирекция "Образование и култура", връчи наградите на художниците Маргарита Иванова, Манол Панчовски, Стоимен Стоименов и Спас Киричев.

Специалната награда на Съюза на българските художници получи Марин Маринов.
Изложбата дава възможност за равносметка по отношение на това в каква част от културния художествен живот се превръща и какво оставя след себе си това събитие.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси