Куп медали донесоха панагюрските деца от фестивала "Кръстопът на музите"

Написана от  Неделя, 20 Октомври 2019 18:00
Огромен успех постигнаха панагюрските гласове на Петнадесетото издание на Международния фестивал на изкуствата „КРЪСТОПЪТ НА МУЗИТЕ“, 
който се проведе от 18 до 20 октомври в София
Част от възпитаниците на музикалния педагог Нона Немигенчева от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов” към ЦПРЛ – Панагюрище участваха и в петте направления на конкурса за вокал: песен на български автори и на български език; световен хит; мюзикъл или песен от филми; джаз; народно пеене.
В своята възрастова група талантливата Надежда Ковачева разплака публиката с изпълнението на народната песен „Притури се планината” и получи от журито, предсадателствано от доц.Етиен Леви, най-голямата награда в направлението - Гран При. 

След изпълнението на българска песен Надя окичи гърдите си със златен медал, до който блесна и сребърен след участието в надпрeварата при джаз изпълнителите. Надежда Коовачева получи и покана за участие в Международния конкурс в Рига, Латвия.
Отлично се представи в своята възрастова група и Лора Куруджиева, която спечели златен медал за изпълнението си на народна песен, сребърен за изпълнението си на световен хит, бронзов при джаза и бронзов медал за изпълнението си на българска песен.
Вниманието на журито прикова малката вълшебница Кристияна Чуклева с изпълнението си на световния хит "Арлекино", с което грабна златния медал и покана за участие в конкурса в Рига. Тя участва миналата година в него и се върна с отличие. На "Кръстопът на музите" Кристияна спечели и сребърен медал с изпълнението си на народната песен "Вено, Невено", бронзов медал за изпълнението на българска песен и бронзов за изпълнение на песен от филм.

Кристияна Чуклева получи и покана за участие в Международен конкурс в Беларус, в който е обявено, че ще участват 60 държави.
С два сребърни медала от фестивала "Кръстопът на музите" си тръгна Стивани Джунова. Тя впечатли журито с представянето си в джаз направлението и в изпълнението на българска песен.
В своята възрастова група Глория Щрангова спечели сребърен медал за изпълнението си на народна песен и стана дипломант, първа степен, за изпълнението си на българска песен;
Християн Балев, най-малкият участник от Панагюрище, не отстъпи на конкуренцията и на гърдите му блеснаха златен медал за изпълнената от него българска песен и бронзов за изпълнението на народна песен.
Освен Нона Немигенчева за творческото израстване на Надежда Ковачева, Кристияна Чуклева и Лора Куруджиева работи и музикалният педагог Пепа Филина.
Организатори на фестивала„Кръстопът на музите”, който се провежда под патронажа на Министерството на културата, са НЧ "Св. Св. Кирил и Методий  1924" и Арт компания "Нови звезди". 
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси