Танцьорите на "Луда Яна" спечелиха сърцето на остров Родос СНИМКИТЕ са представени от ръководителя и хореографа на Танцов състав "Луда Яна" Мария Бензарова

Танцьорите на "Луда Яна" спечелиха сърцето на остров Родос

Написана от  Сряда, 28 Август 2019 21:08
Танцов клуб „Луда Яна” - Панагюрище се завърна от турне на гръцкия остров РОДОС, известен като островът на рицарите.
Там самодейците ни бяха единственият състав, който представи България и гр. Панагюрище в 37-то издание на фолклорния фестивал.Танцуваха 20 човека и Виктория Манева и накрая кметът връчи сърцето на фестивала на българските участници, разказа хореографът на "Луда Яна" г-жа Мария Бензарова.

  
Древният град Родос е построен в 407 г.  Благодарение на стратегическото си положение, се превръща в един от най-важните търговски центрове в Средиземно море. Бил провинция на римската и византийската империя, а през 1309 г. бил поет от рицарите на свети Йоан Йерусалим. Османските турци побеждават рицарите през 1523 г. и остават там до 1912 г., когато италианците завладяват региона. Едва през 1948 Родос става част от Гърция.

 


 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси