Малчугани от Детска градина "Райна Княгиня" се докоснаха до историята и производството на хляб

Написана от  Петък, 07 Юни 2019 07:36
Малчуганите от подготвителна група “Вълшебен свят” на Детска градина “Райна Княгиня-филиал” отбелязаха по нетрадиционен начин завършването на детската градина.
По инициатива на своите родители на 2 юни възпитаниците на г-жа Тютюнджиева и г-жа Делибашева посетиха гр. Копривщица. В родната къща на Георги Бенковски те се докоснаха до историята. Разказът на екскурзовода им разкри интересни и непознати до момента факти за мястото, където се е родил и израснал Гаврил Хлътев, известен днес на българите като предводител на Хвърковатата чета.
В намиращия се в съседство с родния му дом Просветен център малчуганите седнаха на чиновете на някогашните ученици, писаха върху пясък, видяха калем, мастилница с пера. Там получиха специални поздравления и пожелания от своите учителки за бъдещи успехи в училище.
След това децата бяха гости на г-н Ангел Ангелов и неговия екип в Музея на хляба и традиционните храни.
С много веселие, под съпровода на огромен тъпан, хора, ръченици и детски песни те наблюдаваха как се получава брашно от зърно с помощта на големи камъни, научиха рецептата за месене на тесто, оцветиха го в различни цветове и направиха свои хлебчета. Хапнаха копривщенска баница и обещаха да се върнат отново.
 
На връщане г-жа Тютюнджиева показа на малчуганите мегалитния комплекс Скумсале, разположен недалеч от гр. Стрелча, с разнообразните култови камъни с причудливи форми и многобройни места за отдих сред природата.

Заредени с много енергия и положителни емоции, се завърнаха от своята екскурзия децата от група “Вълшебен свят”.
Родителите им пожелават да растат здрави и щастливи, да бъдат успешни бъдещи ученици и винаги да запазят спомена за детската градина в сърцата си!
Информацията и снимките са предоставени от родители
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси