Читалище "Виделина-1865" получи почетния знак за заслуги към музейното дело в Панагюрище

Написана от  Неделя, 19 Май 2019 09:29
 
В Международния ден на музеите и галериите  Исторически музей - Панагюрище организира семпла програма, част от която бе връчването на почетен знак за заслуги към музейното дело
в Панагюрище и свидетелства за дарения. Тази година почетния знак директорът на музея доц.Атанас Шопов връчи на Народно читалище "Виделина-1865". Главният уредник на музея г-жа Ирина Ботева съобщи, че на 10 май специална комисия е определила носителя на отличието. Преди да връчи почетния знак на председателя на панагюрското читалище Спаска Тасева, доц.Шопов припомни, че именно в читалището е организирана първата музейна сбирка. Пак там е и първата библиотека.
Спаска Тасева благодари за признанието, подчертавайки, че читалище "Виделина -1865" винаги е било част от духовната същност на града. Затова всички ще продължат да работят за опазване корените на родното Панагюрище.

 
Международният ден на музеите и галериите в Исторически музей - Панагюрище продължи до първите минути на 19 май, тъй като имаше непрекъснато посетители до 24 часа на 18 май. Настроението през не малка част от вечерта поддържаха изпълненията на Духов оркестър "Делчо Радивчев" към НЧ "Виделина-1865", както и членове на РК "Традиция". Гостите с любопитство разглеждаха както униформите на традиционерите, така и реконструираното от тях оръжие.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси