Нови призови отличия за част от музикалните таланти на Панагюрище в "Нота по нота"

Написана от  Неделя, 11 Ноември 2018 21:01
От 9 до 11 ноември в сградата на  Младежкия  дом в Пазарджик се проведе поредното издание на Музикалната академия „Нота по нота“ за джаз, поп и рок изпълнители.
Форумът бе в обновен формат, кореспондиращ с новите тенденции при организиране на музикални събития, и даваше възможност както за обучение с водещи музикални педагози, така и за конкурсно състезание между участниците.
В "Нота по нота" участваха 8 момичета от Панагюрище, ръководени от музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина. Три от тях не успяха да преминат до втори етап и отпаднаха от състезанието. Габриела Спасова и Кристияна Чуклева стигнаха до втори етап, но малко не им достигна да се класират за трети етап и във втория ден и те отпаднаха от конкурса.
До трети етап стигнаха Виктория Манева, която се състезава в пета възрастова група, Надежда Ковачева, която демонстрира певческите си умения в трета възрастова група, и Евгения Ангелова, която пее в четвърта възрастоова група.
По безапелационен начин Виктория Манева спечели Гран При - абсолючет фаворит.
Надежда Ковачева грабна първото място и златния медал, а Евгения Ангелова бе класирана на второ място в своята група и получи сребърен медал.
Талантите в Музикалната академия "Нота по нота" оценяваха Мая Райкова - продуцент в музикалния отдел на БНР, Нели Маринкова - преподавател в Националното музикално училище "Л.Пипков" и НБУ, и Людмила Герова - съосновател на Камерната капела "Полифония".
Първото издание на "Нота по нота" бе през 2002 година. Оттогава досега почти няма година, в която панагюрски певчески таланти да са участвали и да не са се върнали с отличия.

Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси