четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

При съвместна акция са задържани 11 лица, образувани са 16 досъдебни производства и са съставени 104 акта

Вчера на територията на област Пазарджик се проведе специализирана полицейска операция. Тя бе разпоредена от Главния секретар на МВР и касае противодействие на престъпността във всичките и аспекти, пътната безопасност и превенция на правонарушенията. В акцията участваха служители от секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“, сектор „Пътна полиция“, районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград и Септември, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Действията на органите на реда са подпомогнати от допълнителни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, както и представители на НАП, Областна дирекция „Безопасност на храните“, пожарната, Областна инспекция по труда.

Служителите са извършили проверки на 1967 лица и 1420 автомобила, инспектирани са 17 питейни и увеселителни заведения, 35 търговски обекта и 13 заложни къщи. По закона за МВР за срок до 24 часа са задържани общо 11 лица, като във връзка с проверките са образувани 16 досъдебни производства за установени престъпления, съставени са 104 акта от органите на полицията, а от представители на другите държавни органа са съставени 35 акта и констативни протоколи.

От пресцентъра на ОДМВР-Пазаржик посочват няколко по-характерни случая:

  • две незаконно притежавани ловни двуцевни пушки са открити от служители на РУ-Велинград и участъка в Сърница в местността Чехльово, в землището на Сърница
  • при проверка в имот в гр.Костандово екипи на РУ-Велинград и участъка в Ракитово са констатирали, че 39-годишен отглежда 15 растения с марихуана, всяко с височина между 0.5 и 1.5 метра.
  • на строеж в пазарджишкия квартал „Изток“ полицаи и трудови инспектори  констатирали, че на обекта работят четирима турски граждани без трудови договори. Освен това те са влезли на територията на страната ни с туристически визи и разрешеният престой у нас вече е изтекъл. Спрямо тях е взето административно отношение от служители на група „Миграция“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
  • в района на АМ „Тракия, в платното по посока за гр. София, екипи на сектор „Пътна полиция“ и ЗЖУ-Пловдив спрели лек автомобил „БМВ“. Установено е, че 25-годишен мъж от гр. Средец превозвал четирима чужди граждани без документи за самоличност. При проверката се оказало, че те пребивават незаконно на територията на страната ни и са граждани на Мароко. Шофьорът е задържан в ареста, а возилото е иззето.
  • установени са престъпления, свързани с управление на МПС, под въздействието на наркотици, на нерегистрирани МПС без табели или дерегистрирани такива.   

 

 

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.