понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“. За участие в него са се записали рекорден брой желаещи – 470 души от 14 области: София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Шумен, Добрич, Велико Търново, Кюстендил, Хасково, Силистра, Смолян, Перник и Пазарджик.

В конкурсната програма ще се състезават 14 вокални формации, а при индивидуалните изпълнители за призовите места най-много ще са претендентите в I-ва възрастова група /от I до IV клас/ – 70.

Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Хайгашод Агасян, композитор, и членове Мая Райкова от БНР и Светослав Лобошки, композитор. По традиция младите изпълнители ще бъдат оценявани и от детско жури.

В Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2022“ участниците са разделени в три възрастови групи:

I-ва от I до IV клас

II-ра от V до VIII клас;

III-та от IX клас до XII клас.

Най-голямата награда на Националния фестивал „Родолюбие” е статуетката „Живият пламък”, придружена с  парична сума. Останалите отличия са:

  1. Диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формации за I, II, III място за всяка възрастова група;
  2. Награда на Община Панагюрище;
  3. Награда на детското жури;
  4. Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева /изявен учител по музика от град Панагюрище/;
  5. Награда за сценична реализация;
  6. Награди на институции, фондации, предприятия, фирми и други;

 Носителят на наградата „Живият пламък” участва в рекламните материали за следващата година и няма право да участва в следващото издание на фестивала

 

Вижте още

В Панагюрище се проведе Националният фестивал за хорово изкуство „България – една безсмъртна песен”

В Деня на Светите братя Кирил и Методий“ – 11 май, в Панагюрище се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.