събота , 20 април 2024
Водещи новини
Иван Лалов, председател на Общински съвет - Панагюрище СНИМКА: Павлина Лалева

Избират ВрИД кмет на община Панагюрище на извънредна сесия

Във връзка с Решение на Върховен административен съд с №2006 от 20.02.2024 г. по административно дело №12366/2023 г., председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов свиква извънредно заседание на местната законодателна власт на 26.02.2024 г. (понеделник) от 17:10 часа.
Д Н Е В Н ИЯТ ред на заседанието включва само една точка – избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Панагюрище за срок до полагане на клетва на новоизбрания кмет.

Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Пазарджик, който обяви изборите за кмет на община Панагюрище на втори тур, проведени на 5 ноември 2023 г., за недействителни. Решението на съдиите в Пазарджик бе взето въз основа на жалбата на загубилия доверието на хората Никола Белишки. На изборите през октомври той загуби от независимия кандидат за кмет Желязко Гагов с над 200 гласа, а на 5 ноември разликата между двамата се стопи и стана 28 гласа.

Последва ново броене на бюлетини в няколко секции в Панагюрище и в СИК 25 Попинци. От броенето  и написаното в съдийското решение стана ясно, че  няма фалшификации, но… начинът на опаковане не бил по изискванията. Затова съдиите определиха избора на кмет като недействителен.

Вижте още

В Националния конкурс на революционно слово „Оборище- факел на свободата“ участваха 200 човека

На 13 април в с.Оборище, Панагюрска община, се проведе IX-ото издание на Националния конкурс за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.