Християн Балев с Нона Немигенчева СНИМКАТА е от фейсбук профила на Хриси

Над 10 златни медала спечелиха панагюрски млади певци в „Кръстопът на музите“

Панагюрските славеи се върнаха с много отличия от 19-ото издание на Международния Фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“ 2023.  Той се проведе  от 20 до 22 октомври в залите на Парк хотел „Москва“ в  София и в него участваха таланти от 55 града. Сред тях бяха и представителите на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, които се представиха отлично в своите възрастови групи.

Христиан Балев  спечели златни медали в направленията „Песен на роден език“ и „Световен хит“. Хриси безапелационно получи и най-голямата награда – Гран При.

С два златни медала журито оцени и Мария Димитрова, която участва в направленията „Песен на роден език“ и „Фолклор“. Румяна Узунова също получи златен медал. Блестящо се представи и Глория Щрангова, която се върна с два златни медала за изпълненията си в направленията „“Песен на роден език“ и „Световен хит“, а бронзов в направление „Песен на Стефан Диомов“. Нелина Иванова очарова журито в направленията  „Песен от филм“ и „Световен хит“ и спечели златни медали, а сребърен в „Песен на роден език“. За златен медал се пребори и Сияна Кокотанекова в направлението „Песен на роден език“. Тя спечели и бронзово отличие в направление „Мюзикъл“. И шестимата млади певци са възпитаници на вокалния педагог Нона Немигенчева.

Лора Куруджиева очаквано получи златен медал в направление „Джаз“. Тя се пребори за същото отличие в направление „Песен на роден език“. Лора получи и ПОКАНА за участие с 50% отстъъпка в международен конкурс в Италия. С  две първи места и два златни медала от „Кръстопът на музите“ се върна и Йоана Караджова, която пя в направленията „Джаз“ и „Фолклор“.

Кристияна Чуклева с един от музикалните си педагози

Кристияна Чуклева брилянтно изпълни своите песни в направленията „Песен на роден език“ и „Световен хит“ и на гърдите й блеснаха 2 златни медал. Криси прибави къъм тях и сребърно отличие от пеесента, която изпълни в направление „Фолклор“. И тя като Лора Куруджиева получи ПОКАНА за участие в междунароен конкурс в Италия. Възпитаничката на ЦПЛР си тръгна от столицата и със Специалната  награда на името на Томи Йовчев, директор на конкурса, преди да си отиде от този свят. Лора, Йоана и Кристияна са ученички на вокалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина.

Златен медал в направление „Мюзикъл“ спечели Деница Панчовска, а сребрен Силвия Кемилова в направление „Песен на роден език“. И двете момичета са възпитанички на г-жа Пепа Филина. За бронзов медал в направление  „Песен на роден език“ се пребори Божидара Немска, възпитаничка на музикалния педагог Величка Маслева.

Организатори на „Кръстопът на музите“  са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1924“ и Арт компания „Нови звезди“. 

Вижте още

Седмокласниците от ОУ „Двайсти април“ получиха свидетелствата си за сновно образование

Пожелавам си седмокласниците да запазят детските си очи, защото в тези очи Панагюрище винаги ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.