събота , 20 април 2024
Водещи новини
Момент от специализираната полицейска операция в област Пазарджик СНИМКАТА е предоставена от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик

При масирана полицейска акция са регистрирани 17 престъпления, образувани са 11 досъдебни производства и 7 преписки

На територията на област Пазарджик се проведе специализирана полицейска операция с цел  да се извършат активни действия по противодействие на битовата престъпност, опазването на обществения ред и пътната безопасност. Акцент бе поставен на малките и отдалечени населени места в региона. В масираната акция участваха служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. В различни етапи се включиха  инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“ и ОД “Безопасност на храните“ в Пазарджик. По време на полицейските действия са проверени 1452 човека, 1028 моторни превозни средства, 17 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 12 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 73 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 17 престъпления, образувани са 11 досъдебни производства и 7 преписки. За 24 часа са задържани в арестните помещения 8 лица.  Съставени са 69 акта и 171 фиша за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

 

Вижте още

В Националния конкурс на революционно слово „Оборище- факел на свободата“ участваха 200 човека

На 13 април в с.Оборище, Панагюрска община, се проведе IX-ото издание на Националния конкурс за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.