Водещи новини

Ученици от двете панагюрски гимназии бяха „Един час в ОПТИКС“ в Деня на отврените врати

На 26-ти април ученици от ПГИТМТ и СУ „Нешо Бончев“ посетиха две от производствените площадки на компанията. Визитата под надслов „Един час в ОПТИКС“ е част от събитията в корпоративния календар на компанията, посветени на 25-годишния й юбилей.

По покана на мениджмънта учениците от 10.клас в СУ „Нешо Бончев“ и от 8. и 9.клас на Професионалната гимназия се запознаха с историята и традициите, с високи технологии в оптичното производство и възможностите за развитие, представени от екипите на „Човешки ресурси“, Маркетинг“, „Термовизия“, „Изпитвателна лаборатория“ и „Оптико-механично производство“.

В Индустриална зона „Д-р Чочев“ учениците от Професионалната гимназия, дуална форма на обучение, посетиха оптико-механичното производство, където са обособени и практикантските места за изучаващите „Лазерна и оптична техника“. Ставайки част от работния процес на екипа в направлението, те проследиха пътя на една производствена поръчка и наблюдаваха последователността от операции, свързани с нейната обработка.

За учениците от СУ „Нешо Бончев“, посетили Технологичния парк ОПТИКС,  екипът от   монтажните цехове на  направление „Термовизия“ разказа за работния процес, свързан с производството на крайни изделия и направи демонстрация на открито.

Учениците с интерес проследиха процеса на изпитване на изделията, представен чрез възможностите на оборудването в„Изпитвателна лаборатория“.

Денят на отворените врати завърши по традиция с обща снимка.

 

 

 

Събитието  продължава и през месец май  в другите производствени локации на компанията под знака на развитото партньорство с училища и университети.

ИЗТОЧНИК И СНИМКИ: „ОПТИКС“ АД, отдел „Човешки ресурси“

 

 

 

Вижте още

Литературна среща с акад.Благовеста Касабова предстои в гр.Стрелча

инж. Радка ЕНЧЕВА-КОЧЕВА, РЕКИЦ „Читалища“ На 13 май „Литературният поход в читалищата на Пазарджишко“ спира …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.