четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини
Евгения Загорска

Вътрешната стая е обновена

Студио за психологически консултации, психотерапия и обучение „Вътрешната стая“ обнови своята практика, като включи в екипа на Евгения Загорска и Дарина Дечева още един, вече утвърден специалист – Боян Пиперков. Тримата работят на  свободна практика. В България все още психологическите услуги не се поемат от здравната каса. Гаранти за високото качеството на услугата са солидните квалификации и опит на екипа, който ще представим в следващите редове.

Евгения Нешова Загорска е завършила бакалавърска степен по психология и магистърска степен по социална психология. Притежава сертификат за психотерапевтична правоспособност от Дружество по позитивна психотерапия в България, член на WAPP – Световна асоциация по позитивна психотерапия. 

С 20-годишен опит в директната работата с хора. Завръща се в Панагюрище през 2002 г. по покана на тогавашното общинско ръководство в лицето на г-жа Спаска Тасева, Зам. Кмет и г-жа Нора Кунчева, ръководителя на отдела по образование тогава. Най-богатия си опит натрупва като психолог в Психолого-педагогически център към Община Панагюрище от годината на откриването му през 2002 г. до закриването му през 2015 г. Там се усъвършенства в консултирането и психотерапевтичната работа с деца и родители, в обучението на преподаватели и ръководители на учебни заведения и социални услуги, в психодиагностичната и корекционната работа.

Дълбоко убедена в необходимостта от непрекъснато личностово развитие и самоусъвършенстване, има над 45 сертификата от курсове за повишаване на квалификацията, сред които майсторското ниво по позитивна психотерапия, което е с хорариум 720 часа и Сертификат 101 от Българската асоциация по транзакционен анализ. Като изключително ценен определя опита си като инструктор към фондация „Outward Bound-Bulgaria” в обучения сред природата на деца и младежи, корпоративни екипи и ръководители. Изработва програми и провежда курсове по най-високите международни стандарти за обучението чрез преживяване в Outward Bound до 2013 година, след което се посвещава на майчинството.

От 2007 г. До 2019 г. работи и в Кабинет за социална превенция към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Панагюрище като консултант–психолог на деца с проблемно поведение и техните родители.  За кратко време секретар на тази комисия, с основна дейност различни прояви за повишаване на информираността и капацитета на общността за противодействие на деструктивни явления сред подрастващите като зависимостите и злоупотребата с психоактивни вещества, насилието, неграмотността, както и за формиране на необходими социално-емоционални умения за пълноценен живот, комуникативност, сътрудничество, изграждане на доверие и ефективно родителстване. Автор на няколко малки книжки по теми, свързани с превенция на асоциалното поведение сред подрастващите, издадени от институцията за безплатно разпространение в общността – „Трафик на хора – превенция“ – 2013, „Наркозависимостта – личен и обществен проблем“-2012, съавтор и съставител на „Превенция на агресивността сред учениците“ – 2011 , съавтор на „Малък пътеводител за всеки родител“ – 2009. Била е експерт-обучител в мащабен национален проект за квалификация на педагогическите специалисти през 2013 г. – 2014 г. Работила в МБАЛ „Събо Николов“, ЦОП „Зора“, ЦПЛР, ЦВХУ „Св.Св. Кузма и Дамян“, Медицински център към Унихоспитал. От 2020 година е супервизор в друг голям национален  проект, но в социалната сфера. В момента работи и по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“ в детска градина „Звънче“.

 Областите на експертност: Тревожност и страхове; депресивни разстройства; травми при раздяла и загуба; панически разстройства; психосоматични проблеми; кризисна интервенция; несигурност и неувереност в себе си, управление на конфликти, емоционална грамотност; преминаване през житейски кризи, наркозависимости; стрес и бърнаут; психодиагностика на детското развитие; детско-юношеска проблематика; деструктивно поведение, водене на обучителни семинари; личностна промяна и израстване, провеждаане на психологическо изследване за ТЕЛК.

Телефон за записване на час за консултация при Евгения Загорска –  0886 899 801

Дарина Павлова Дечева е психолог и позитивен психотерапевт с десет годишна  практика.

Дарина Дечева

Завършила магистърска степен по приложна психология в ПУ „Паисий Хилендарски“  и специализация по детска и юношеска психодинамична психотерапия на детето и неговите родители към Дружество по позитивна психотерапия в България и WAPP (Световна Асоциация по позитивна психотерапия).

Притежава сертификати за участия в уъркшопи и обучения по детска психотерапия и приказкотерапия от Института по позитивна психотерапия – гр.София.

Сертифицирана от Института по терапия и експресивни изкуства – гр. София за работа с арт-терапевтични техники и интервенции при консултиране и терапия на деца и юноши с поведенческа проблематика, на осиновени деца, деца от разведени семейства, както и при лечение на емоционални травми от отхвърляне и изоставяне, загуба и скръб.

Сертифициран треньор по групово-динамичен тренинг и експерт подбор, оценка и развитие.

Сертифицирана за терапевтична работа по метода на фамилните и системни констелации към Фондация „Фамилни констелации-България” – фасилитатор системни фамилни констелации. Сертифицирана за работа с ТАТ и САТ.

Създател на Студио за психотерапия, психологическо консултиране и арт терапия „Вътрешната стая“. Съосновател на Арт клуб „Асарел-Медет“АД и негов активен член от създаването му до момента.  Член на Дружеството по позитивна психотерапия в България и WAPP.

Професионални интереси и компетентност:Психодинамична психотерапия и консултиране на деца и юноши с поведенческа проблематика, страхове, агресия, тревожност, хиперактивност, загуба  и скръб; Консултиране на родители и фамилна терапия; Емоционална интелигентност и работа с емоции

Телефон за записване на час за консултация : 0889 867 114

Психологът д-р Боян Пиперков  повече от 9 години работи в отдел „Персонал“ на една от големите производствени организации в гр. Панагюрище. Преди това има 2-годишен стаж като психолог-консултант към Община Панагюрище. 

Боян Пиперков

Завършил е ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност „Психология“, след това продължава магистърската си степен в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Трудова и организационна психология“, а през 2020 г. защитава  докторска степен в същото направление. Преминал е сертификационно обучение като треньор по групова динамика и има редица участия с доклади в международни научни конференции.

Области на компетентност: индивидуално и семейно консултиране, тревожност, страхове, загуба, агресия, повишаване на личностната мотивация, професионално прегаряне (бърнаут), кариерно ориентиране, психодиагностика и други.

            Телефон за записване на час за консултация при Боян Пиперков: 0883 337 806

            Отговорна е работата с човешката душа, емоции, съкровения. Това е фин, деликатен процес, изискващ професионален подход. За да си гарантираме, че ще получим качествена психично-здравна услуга, е необходимо да се доверим на доказания професионализъм на надеждни специалисти. Тримата експерти приемат клиентите си по предварително уговорен час в студиото, на адрес:

гр. Панагюрище, ул. „Кръстьо Гешанов“ 3

Спортна зала „Арена-Асарел“, административна част, ет.2, офис 8

Студио за психотерапия, психологическо консултиране и обучение „Вътрешната стая“

Вижте още

15 години Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище

Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище днес чества 15 години от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.