четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини
СИК №11 в Панагюрище СНИМКА Павлина Лалева

Още в 7.00 часа в някои СИК-ове в Панагюрище имаше гласоподаватели

Спокойно започна изборният ден във всички 359 изборни секции на територията на област Пазарджик. С  отварянето на СИК №11 в Панагюрище в 7.00 правото си на глас първи упражни 38-годишният Йордан Шуманов.

Първият гласувал в СИК №11 в Панагюрище бе Йордан Шуманов
СНИМКА: Павлина Лалева

Ведната след него гласуваха още двама панагюрци, но след това в рамките на час време бюлетини пуснаха едва 15 души от 892 по списък. Сред по-ранобудните и отговорни граждани бе и 26-годишният Никола Ралчев, който е докторант в Българска академия на науките.

 

Тридесети поред в СИК 11 гласува Георги Мехтеров, 55 г.
СНИМКА:Павлина Лалева

Над 600 човека от структурите на вътрешното министерство в региона са ангажирани в охраната на изборния процес в местата за гласуване и изборните секции, проверка на сигнали, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

По време на изборите полицейските служители са разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Павлина ЛАЛЕВА

Вижте още

Разходка назад във времето направиха учениците от ОУ „20 април”

Изключително интересна разходка назад във времето представи днес Регионален клуб „Традиция“ – Панагюрище пред учениците …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.