четвъртък , 25 април 2024
Екипът на "Асарел-Медет" АД, който помага в с.Каравелово, СНИМКАТА е от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Екип от „Асарел“ помага с тежка техника в с.Каравелово в спешните възстановителни мерки

„Страшно е!“, „Не можеш да си представиш такова бедствие, докато не го видиш с очите си“, „Потоп!“ Това са част от думите, с които технологът от рудник „Асарел“ инж. Цветан Николаев и машинистите на пътно-строителни машини Цветан Петров и Димитър Карабойчев описват мащаба на наводнението, което е сполетяло карловското село Каравелово.

Пораженията от бедствието в с.Каравелово, Пловдивско
СНИМКАТА е от фейсбук страницата на „Асарел-Медет“АД
Тримата участват в спешните възстановителни мерки и разчистването на щетите от водната стихия. Тежката техника и екипът на „Асарел-Медет“ ще продължат работа по някогашната улица „Христо Христев“ в Каравелово, която сега е тотално непроходима.
Ръководството на компанията се отзова на молбата на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и изпрати на мястото верижен булдозер „Катерпилар“ CAT D8T с обем на греблото от 8,7 куб. м и челен товарач CAT 966K с обем на кофата от 4,2 куб. м, които бяха изтеглени от производството.

Снимката е от феййсбук страницаа на „Асарел-Медет АД
На 13 септември инж. Иван Чолаков – директор „Производствени дейности“, се срещна на място с асарелския екип и обсъди как е организирана работата на едрогабаритната техника. В хуманитарния център “Квартала” на Каравелово той предостави дарение от компанията, съдържащо хранителни продукти, ученически пособия и играчки за детската градина. „Благодарим Ви за помощта! Да сте живи и здрави!“, казаха местните доброволци, които приемат помощи от различни краища на страната.
ИЗТОЧНИК: фейсбук страницата на „“Асарел-Медет“ АД

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.