петък , 19 април 2024

Трети национален събор „Млечният път на България през вековете“ ще се проведе в гр.Луковит

Асоциацията на млекопреработвателите в България организира за трети път Национален събор „Млечният път на България през вековете”.

 Събитието ще се проведе от 6 до 8 септември в граад Луковит, съобщава на сайта си БСК.
На Третия национален събор „Млечният път на България през вековете“ млекопроизвоодители, млекопреработватели, производители на закваски, на машини, на хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни ще покажат своите продукти, които всички посетители ще могат да вкусят и да им се насладят. На специална демонстрационна зона шоуменът Иво Танев ще приготвя млечни вкусотии, а фирми от млекопреработвателния бранш ще демонстрират как може да се прави кисело мляко в йогортиера и в домашни услови, как може да се събира сено, да се доят овце. 
Мандрите в миналото са градени в планините не само защото там е бил добитъкът, а защото там закваската, бацилът е най-чист, силен и полезен.
Пробиотичната българска закваска се е добивала, това се получава и сега, сутрин рано от росата на тревите по Гергьовден, което не става никъде другаде по света.
Откритието на д-р Стамен Григоров за съдържанието на лечебната бактерия „Лактобацилус Булгарикус” е признато в цял свят.
И днес качеството и вкуса на българското кисело мляко и млечни продукти са ненадминати.Не случайно всяка сутрин 60 милиона японци закусват с кисело мляко, направено с българската бактерия.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.