Целта на „Уни Хоспитал“ е Панагюрище да се превърне във водещ център за медицински туризъм

В модернизираната панагюрска болница „Уни Хоспитал” работят 718  специалисти, от които над 200 лекари.

Те обезпечават работата на общо 19 стационарни и 8 диагностични клиники и отделения, включително и на трите отделения от  Центъра за комплексно онкологично лечение, посочи управителят д-р Лучия Добрева пред група от чуждестранни специалисти, посетили лечебното заведение миналата седмица. Тя подчерта, че конкурентното предимство на новия медицински комплекс е комплексният подход, при който на болните се предлагат всички услуги – от профилактиката и диагностиката, през лечението, рехабилитацията и възстановителните грижи.
Д-р Добрева посочи, че спектърът от здравни услуги, който „Уни Хоспитал“ предлага, далеч надхвърля регионалните рамки, а целта е Панагюрище да се превърне във водещ център за медицински туризъм. Очакваме модерното оборудване, отличните условия и компетентните специалисти да привлекат тук много пациенти от различни краища на страната и чужбина, заяви още тя.
„Въпреки че в община Панагюрище онкологичната заболеваемост е под средните нива за страната и областта, именно в онкологичния център на „Уни Хоспитал“ са внедрени двата най-добри за България и за Югоизточна Европа медицински линейни ускорителя от най-високия клас в света. Този факт най-добре илюстрира стремежа ни да предоставяме европейско качество на здравни грижи с техника на световно ниво“, категорична е д-р Добрева.
Един от основните аспекти в работата на болницата ще бъде именно развитието на национално и международно ниво на Центъра за комплексно лечение на онкологични заболявания. По данни на Евростат, онкозаболяванията са втората най-честа причина за смъртност в страните от Европейския съюз след болестите на органите на кръвообращението и значително преди болестите на респираторната система.
По актуална информация от Комплексния онкологичен център в Пловдив, цитирана наскоро и в медиите, средната стойност на онкологичната заболеваемост за страната през 2015 година е достигнала 510.68 новооткрити случая на 100 000 души население. Спрямо предходната година този показател у нас има леко увеличение, тъй като данните за 2014 г. са за 504.82 нови случая, приравнени към 100 000 души население.
За област Пловдив тази статистика показва, че заболеваемостта на 100 000 души е  била средно 507.07 за 2015 г. и 534.79 за 2014 г., което е около средното за страната. За област Пазарджик пък нивата са значително под средното за страната като цяло –  съответно 408.91  и 423.19 нови случая на 100 000 души население през 2015 и 2014 г.
За община Панагюрище онкозаболеваемостта продължава да бъде  значително под средната за страната и е около средната за областта – 434.88 на 100 000 души население през 2015 г. За сравнение, през 2015 г. най-високи нива на областно ниво са отчетени в Стрелча – 575.57 новозаболели на 100 000 души, а във Велинград заболеваемостта е 483.90 на 100 000 души. С по-високи стойности от Панагюрище е отчетената заболеваемост и в областния център Пазарджик – 445.14 на 100 000 души население през 2015 г.
 „Статистическите данни не само за онкологичните, но и за другите социално значими заболявания показват, че ние трябва да популяризираме възможностите за най-модерна профилактика, диагностика и лечение, които предлагаме, до всяко кътче на нашата област, до съседните ни области, както и в цялата страна“, коментира д-р Добрева. Тя потвърди, че болницата ще продължи да изпълнява досегашните си  програми за безплатна профилактика и ранна диагностика на социално значимите заболявания, като те ще бъдат насочени приоритетно към жителите на Пазарджишка и Пловдивска област.

Вижте още

Проведе се шестото издание на инициативата „Победителите“ в подкрепа на онкоболните

Днес в зала ”Арена Асарел” се проведе волейболен турнир „Ние сме“ – шесто издание на …

2 коментара

  1. Любка Златева

    Уникална болница за България. Щастлива съм, че като специалист в областта на Здравните грижи имам възможност да работя заедно с Вас.

  2. Pishete: „Статистическите данни не само за онкологичните, но и за другите социално значими заболявания показват, че ние трябва да популяризираме възможностите за най-модерна профилактика, диагностика и лечение, които предлагаме, до всяко кътче на нашата област, до съседните ни области, както и в цялата страна“, коментира д-р Добрева. Тя потвърди, че болницата ще продължи да изпълнява досегашните си програми за безплатна профилактика и ранна диагностика на социално значимите заболявания, като те ще бъдат насочени приоритетно към жителите на Пазарджишка и Пловдивска област.
    Az sxm na pxt da razraboatia genetichen test za predikcia na avtoimunen diabet. Interesuva li vi? Predikciata i prevenciata izliza po-evtino ot samoto lechenie. V momenta pisha proekt na tazi tema do Fonda za Nauchni Izsledvania kxm MON. Iskate li da ste pxrvi ne samo v BG, no i v Sveta?
    Docent Dr. Teodora Daneva – Bxlgarska Akademia na Naukite

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.