петък , 19 април 2024

Документи за финансова помощ за ин витро се подават до края на март

До 31 март е срокът за подаване на документи за финансово подпомагане от Община Панагюрище

за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие.
9 семейства са получили финансиране от общинския фонд за подпомагане на процедури „Ин витро“ през 2015 година, като резултатите ще бъдат отчетени към края на 2016 година. В три от подпомогнатите през 2014 г. девет семейства са родени 4 бебета /2 от които близнаци/ през 2015 година.
Фонд „Ин витро“  бе създаден с решение на Общинския съвет в мандат 2007-2011 и приет с Решение №651/27.04.2011г. с цел стимулиране на раждаемостта в общината.
Първото изискване към кандидатстващите за финансова помощ от общината за Ин витро е да са кандидатствали за финансиране Ин витро чрез „Център за асистирана репродукция“.
Другите три изисквания са: да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на Община Панагюрище през последните три години; да нямат парични задължения към Община Панагюрище и общинските търговски дружества; да са здравно осигурени.
Документите за кандидатстване се приемат в Центъра за информация и услуги на гражданите при Община Панагюрище, пл.”20-ти април” №13 и са следните:
1.Заявление по образец.
2. Копия на лични карти, заверени с гриф „Вярно с оригинала”.
3. Декларация, че лицата не са одобрени за цялостно или са одобрени за частично финансиране от други източници – в свободен текст.
4. Копие от удостоверение за сключен граждански брак, а при двойки във фактическо съжителство- писмена декларация в свободен текст.
5. Заповед за одобряване или мотивиран писмен отговор за отказ за финансиране на Директора на „Център за асистирана репродукция”.
6. Удостоверение за доход на семейството/двойката във фактическо съжителство – за период от 12 месеца.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.