Водещи новини

119 години от организирания туризъм в България

Близо 30 души бяха записалите се от Панагюрище за включване в тържественото честване на 119 години от организирания туризъм в България, което ще се проведе днес.

Планинарите ни от туристическо дружество „Бунай” ще изкачат за пореден път Черни връх във Витоша и ще отбележат Деня на туризма, съобщи председателят на организацията Спас Кърпаров в началото на тази седмица.
По предварителна програма днес на Черни връх ще има концертна програма с хорове от страната и на представителния хор на Българския туристически съюз „Планинарска песен”, както и теглене на томболата за покорителите на 10-те планински първенци.
Участниците в националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта” ще имат възможност да се регистрират за томболата за 2014 година.
Празникът ще е двоен, защото днес ще бъдат празнувани и 151 години от рождението на писателя Алеко Константинов. По негова инициатива началото на организирания туризъм в България е поставено на 27-28 август 1895 година на Витошкия първенец Черни връх. Българският туристически съюз е правоприемникът, който съхранява и развива дълголетните традиции на туристическото движение в България.

Вижте още

Първа по рода си безплатна национална скринингова кампания за рак на дебелото черво започна в цяла България

Впечатляващата с мащаба и общественото си значение кампания „Заедно срещу рака на дебелото черво“, инициатива на Фондация …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.