Водещи новини

Над 20 000 лева за насърчаване на работодателите

Над 20 000 лева са средствата, за които от дирекция „Бюро по труда” Панагюрище ще могат да сключват договори с работодатели за насърчителни мерки през септември. Срокът за подаване на документи от страна на работодателите е от 13 до 19 септември.
4 700 лева са парите за насърчаване на работодателите да наемат безработни младежи до 29 години, 2 092 лева са отпуснати за безработни младежи до 29 г. възраст с трайни увреждания, включително военноинвалиди, както и младежи от социални заведения, завършили образованието си. Най-много са парите за

насърчаване на работодателите да приемат за стажуване безработни лица до 29 години – 8 035 лева. За разкриване на работни места за стажуване има 1 656 лева, за безработни лица с трайни увреждания за временна, сезонна или почасова работа 2 064 лева и за безработни над 50-годишна възраст – 2 478 лева.
Подборът на работодателите, с които ще се сключат договори се извършва от Съвета за сътрудничество към „Бюро по труда” съгласно утвърдена процедура, уточниха още от панагюрската дирекция.

Вижте още

Общински съвет -Панагюрище ще заседава на 30 май. „ВиК-П“ ЕООД ще получи поредната финансова помощ

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище щесе проведе на  30 май  от16 :00 часа. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.