Водещи новини

Училищата и градините – готови за 16 септември

Училищата и детските градини са готови за първия учебен ден, съобщи директорът на дирекция „Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация Нора Кунчева. Извършените през лятото ремонти са били частични – в ОДЗ „Райна Княгиня” е имало ремонт на стаите за ясленските групи, в ОДЗ „Звънче” е приключил и последният етап от смяната на дограмата. В ЦДГ „Пролет” планират до средата на септември да завършат обновяването на кухнята си, в ЦДГ „Първи юни” се очаква в срок да бъде отчетено строителството на новия спортен салон. В ЦДГ „Брезичка” са правили ремонт преди празника на градинката през юни и приключили месец по-късно цялостното обнвяване на вътрешния си двор по екологичен проект. Всички градини тази година получават средства за нови спортни площадки, припомни преди дни ресорният зам.-кмет Галина Матанова, като очакванията на местната власт са, че

до края на септември съоръженията ще бъдат в дворовете им.
Козметични ремонти са извършили от училищата – в ОУ „Отец Паисий” с.Попинци са освежени стаи за игри, в които ще бъде извършвано целодневното обучение на децата, в СОУ „Нешо Бончев” – помощната сграда, в ОУ „Проф. Марин Дринов” – първият етаж, където ще учат първолаците, сменили са входа си, като ще правят алея и подновяване на стълбите, а в ОУ „20 април” – довършителни дейности вътре в сградата си. От ОУ „Свещ. Недельо Иванов” с.Поибрене не са ни информирали, че ще извършват ремонтни дейности, уточни Кунчева.
Още в средата на август просветният министър Анелия Клисарова заяви, че учебните заведения са готови за началото на учебната 2013/2014 година. В първия учебен ден – 16 септември от министерството очакват около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи.

Вижте още

Кампания „Месец май в подкрепа на българското образование“

Във време, в което почти всеки има неограничен достъп до интернет във всеки момент от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.