Водещи новини

Паралелките след седми клас пълни

И двете паралелки в СОУ „Нешо Бончев” за прием след завършен седми клас – с природоматематически и хуманитарен профил, са запълнени с по 26 деца, обясни пом.-директорът Ана Горинова.

В паралелката за прием след 8 клас до момента са се записали 23 деца, като остават три свободни места. Все още обаче не е минал третият етап от класирането.
Пом.-директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм Мариета Раленекова също съобщи, че паралелките им след седми клас са почти пълни. Да изучават профил икономическа информатика са се записали 21 деца, а за компютърна техника и технологии 22 тийнейджъри. Няколко са паралелките на Профгимназията за ученици, завършили осми клас, като и там третото класиране предстои.
До 22 юли е срокът, в който училищата ще обявят записалите се ученици и евентуално броят на незаетите след третото класиране места за седмокласниците. Попълването на свободните места става до 26 юли.

Вижте още

Кампания „Месец май в подкрепа на българското образование“

Във време, в което почти всеки има неограничен достъп до интернет във всеки момент от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.