Започва работа звено за помощ в домашна среда

27 лица за предоставяне на социални услуги и 58 потребителя ще бъдат включени в проекта „Звено за помощ в домашна среда – Панагюрище” по схемата „Помощ в дома”.

Представянето на проекта се проведе днес в Общината и бе открито от зам.-кмета Галина Матанова, която обясни, че той е нов за местната власт и се явява надграждащ на към момента изтичащия за личен асистент, домашен и социален помощник. Мария Станкова от „Проекти и обществени поръчки” в ОбА съобщи, че проектът е с продължителност от 18 месеца – от 1 февруари 2013 година до 31 юли 2014 година, с предоставяне на услугата от 13 месеца – от 1 юли т.г. до 31 юли 2014 година. Бюджетът е 147 435 лева, с които ще се осигури социална подкрепа и намали социалната изолация на лица с увреждания, в това число и деца, и самотно живеещи възрастни хора от община Панагюрище за пълноценен и достоен живот. Станкова уточни, че подадените заявления за потребители са 81, а за доставчици на социални услуги 84. Интересът бил голям, като след две седмици се очаква да станат ясни всички лица по проекта. От подадени 15 заявления за деца, 7 са одобрените.
Ръководител на „Звено за помощ в домашна среда – Панагюрище” ще е Кунка Георгиева, която работи в Общинска администрация Стрелча. Георгиева заяви, че има опит в участието по два проекта.

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.