С обучителен лагер в Добринище приключи първата група по програма "Детско полицейско управление", в която участваха и ученици от ОУ "Проф.Марин Дринов" - Панагюрище

Написана от  Петък, 27 Юли 2018 13:54
От 16 до 20 юли се проведе обучителен лагер в гр. Добринище, като част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“. 
В него участваха 70 доброволци от детските полицейски управления при ОДМВР – Пазарджик: Велинград, Пазарджик, Панагюрище, Пещера и Септември.
С помощта на представители от туристически дружества „Алеко“ - Пазарджик, и „Незабравка“ - Септември, децата надградиха знанията и уменията си за ориентиране в природна среда, припомниха си тактики за ходене при дълги разстояния при планински преходи, научиха се да работят с компаси и топографски карти, да построяват биваци от налични материали, да сглобяват и разглобяват палатки.
С учениците се проведоха практически занятия и от служителите от Планинска спасителна служба в гр. Добринище, по време на които доброволците се спускаха по парапети със специални съоръжения, правиха различни видове алпийски възли, припомниха си правилата за безопасно поведение в планината, начините за оказване на долекарска помощ.
С най-голям интерес учениците се насладиха на демонстрацията с кучето Бъки, обучено от планинските спасители да открива изгубени хора затрупани под лавини и други природни бедствия. В програмата бяха включени спортни игри, както и задължителните елементи за всеки лагер - ежедневна физзарядка, лагерен огън и вечери на талантите.
С провеждането на обучителния лагер в гр. Добринище окончателно приключи обучението на първата група деца по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“. От Панагюрище това бяха ученици от прогимназиален етап на обучение в ОУ "Проф.Марин Дринов" с класен ръководител Величка Маслева. От РУ - Панагюрище за групата отговаряше инспектор Павлин Караколев.
В началото на октомври тази година е предвидено откриването на нови пет детски полицейски управления към всяко РУ при ОДМВР- Пазарджик и стартиране на обучение за новоприетите доброволци, съобщиха от 
Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси