Клетва за спазване на Етичния кодекс положиха 91 жандармеристи СНИМКИТЕ са предоставени от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик

Клетва за спазване на Етичния кодекс положиха 91 жандармеристи

Написана от  Петък, 20 Юли 2018 16:10
91 жандармеристи положиха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.
 Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Гости бяха доц. д-р Петър Моллов – съветник на министъра на вътрешните работи,Михаил Златанов – оперативен помощник на главния секретар, старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОДМВР-Пазарджик, Петър Белчев – заместник-областен управител, комисар доц. д-р Станимир Илиев – заместник-декан на факултет „Полиция“ в АМВР.
На събитието присъстваха и комисар Борис Танев – началник на ЗЖУ-София, директорите на ЦСПП в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов, много родители и близки на стажантите.
С днешната тържествена церемония завършва шестмесечната първоначална професионална подготовка на стажантите от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“. По време на нейното провеждане те получиха познания по общи и специализирани полицейски дисциплини:правна,тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ. След приключване на обучението си те придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите задачи в структурите където са назначени, а именно Зоналното жандармерийско управление в София. В своето обръщение доц. д-р Моллов пожела на младите служители успехи в нелеката им ежедневна професионална дейност и изрази увереност, че те ще продължават своето развитие в полицейската кариера.
Завършилите с отличен успех стажанти бяха наградени от името на Ректора на Академията на МВР и Директора на ЦСПП-Пазарджик. Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия, съобщиха от п
ресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси