Над 300 дка пшеница са изпепелени от пожари, предизвикани от запалени сухи треви

Написана от  Понеделник, 25 Юни 2018 14:58
За времето от петък (22 юни) до днес пожарникарите от районните служби в област Пазарджик са реагирали на общо 39 сигнала.
Тревожна е тенденцията на зачестилите случаи на запалени сухи треви, стърнища, отпадъци. За въпросния период от време са посетени общо 24 подобни случаи на територията на цялата област, като най-много от тях са в общините Пазарджик, Септември и Белово.
В резултат на безразсъдно палене на сухи треви или отпадъци са причинени загуби на 190 декара пшеница и 6 декара ечемик в района на областния град. В събота при подобни обстоятелства огънят е изпепелил близо 138 декара с пшеница, оранжерии с площ около 3000 кв.м и капково напояване.
Вчера следобед в резултат на пожар в сухи треви е изгоряла дървена барака и три кошера в района на село Щърково. Благодарение на бързата и адекватна намеса на пожарникарите от районните служби са спасени още стотици декари с насаждения и е предотвратено нанасянето на щети в горски фонд или в частни имоти. Получени са и шест сигнала за паднали дървета или клони върху пътни артерии или върху паркирани автомобили.      
            Пресцентър ОДМВР-Пазарджик
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси