Наградените младежи на БЧК - Саркис Андонян и Александър Ильов Наградените младежи на БЧК - Саркис Андонян и Александър Ильов oshtepan.com

БЧК награди отличилите се доброволци и младежи

Написана от  Вторник, 15 Май 2018 11:52
На 8-ми май доброволците от Общинската организация на БЧК и БМЧК- Панагюрище отбелязаха Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец
под наслов „Навсякъде за всеки“. В това мото се крият силата и постиженията на световната мрежа от 14 милиона доброволци и служители, които работят в полза на уязвимите. Тази година символ на честванията беше най-универсалният символ - усмивката. Социалните мрежи го приеха и разпространиха в целия свят, защото на лицето на доброволеца усмивката означава добре свършена работа, готовност за помощ, отдаденост и преданост към една добра кауза.
         Доброволците от Панагюрище честваха празника в свято за всеки панагюрец място – Къщата музей на Райна Княгиня. Присъстващите над 50 червенокръстци и младежи бяха поздравени от г-жа Н.Кунчева -председател на Общинския съвет на БЧК в Панагюрище. Тя връчи наградите на ЦС на БЧК на отличили се доброволци, които получиха Почетна грамота и „Златна значка“, а младежите Грамота и значка „Отличник“: Наградени бяха:
                   Соня Димитрова – преподавател в ПГИТМТ- Панагюрище;
                   Станка Петришка - председател на дружество на БЧК в с.Поибрене;
                   Мария Петрова - председател на дружество на БЧК в с.Бъта;
                   Цеца Тренчева - председател на дружество на БЧК в "Оптикоелектрон Груп" АД;
                   Саркис Андонян - координатор на БМЧК;
                   Александър Ильов - член на БМЧК.
С традиционни награди бяха отличени и младежите, които са абитуриенти, членове на БМЧК-Панагюрище.
         Доброволците се поклониха пред паметта на българската Княгиня и родителите й, поднесоха цветя в знак на почит на паметниците и отнесоха със себе си късче от родолюбието и отдадеността на героите към България. И пренесено днес, в ежедневието ни, всеки от тях беше горд с каузата си – да помогне на нуждаещ се навсякъде по света, за да промени живота му.
Информацията е предоставена от 
Общинската структура на БЧК
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси