Красимир Георгиев гостува на децата в ОУ „20 април“ - Панагюрище

Написана от  Вторник, 13 Февруари 2018 22:54
За благотворителната си кауза в името на децата, борещи се с онкологични заболявания, разказа на учениците от ОУ „20 април“ днес, 13 февруари 2018 г., Красимир Георгиев.
Станалият известен с 36-часовия си маратон панагюрец гостува в училището, с което го свързват спомени от детството. Той бе посрещнат от любознателна детска аудитория и отговори на интересните й въпроси. 
Всичко може да постигне в живота си всеки човек, стига да го пожелае истински, сподели Красимир Георгиев, който има в биографията си знакови маратонски пробези из цял свят, включително зад полярния кръг. В забавна презентация той разкри на аудиторията си своята представа за необятния свят, в който можеш да се чувстваш добре, „ако подхождаш с доброта към всички хора“. Човек не трябва да се бои от мечтите си, ако е така, то тогава мечтите му не са достатъчно големи, е неговото убеждение и го доказва на практика, когато стана на 36 години. Отказва се от вредните навици, започва с ежедневните кросове, отслабва рязко, спазва здравословна диета и побеждава. Побеждава себе си.
В онези дни успях да се изправя срещу страховете си и победих. Така стана и при маратона в зала в София – победих болката в името на децата, които също се борят успешно с болката и болестта.
Бяганията, които прави след 30-та си година Красимир Георгиев, са плашещо дълги и тежки – от 150 до над 250 километра. Печели едно от тях и това е една от най-големите му лични победи, независимо от факта, че награден фонд няма и състезателите не отиват, за да печелят пари.
В момента Красимир Георгиев е в България и главно в Панагюрище. На въпроса на малчуган от пети клас кое е най-хубавото място в света, той бе категоричен: "В България. Тук си имаме всичко!“


Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси