Александър Ильов и Саркис Андонян Александър Ильов и Саркис Андонян СНИМКИ: Павлина Вайсилова

БМЧК е второто семейство за Александър Ильов и Саркис Андонян

Написана от  Вторник, 05 Декември 2017 17:39
Александър Антонов Ильов и Саркис Георги Андонян от 3 години са членове на младежката организация на БЧК в Панагюрище.
Саркис е поканен в организацията от своя приятелка, която го запознава с дейността. Признава, че преди това не е знаел кой знае колко за БЧК. Когато разбира, че същността на ежедневната работа на членовете и доброволците на организацията се свързва с принципите на хуманност, доброволен труд и милосърдие, кани своя приятел Александър да стане член на младежката организация на БЧК.
Днес и двамата младежи твърдят, че за тях най-голямото удовлетворение е да помагат на някого, независимо с какво, тъй като подкрепата не се изразява само в парични средства. И Саркис, и Сашо казват, че БМЧК е  второто им семейство, в което се чувстват много добре. Идеите за инициативите са плод предимно на разбирането на младите. Те се събират, обсъждат предложенията и избират най-добрите. Не игнорират и идеите на по-възрастните червенокръстци, тъй като уважават опита им.
Има много нуждаещи се, но някои се притесняват да си признаят, споделя наблюденията си Саркис. Освен доброволния труд в БМЧК, през свободното си време той се учи да свири на пиано при музикалния педагог Юлия Богоева и се занимава с дърворезба. За нея не му е необходима предварителна нагласа. Твори, каквото му дойде наум в момента. Смята, че интересът му към дърворезбата вероятно е дошъл от дядо му.
Сред любимите занимания на Сашо през свободното време са фотографията и компютърните игри. И двамата обичат да се разхождат из природата.  И двамата сега са единадесетокласници в СУ „Нешо Бончев“ и вече имат изградено отношение към образователната система в България. За тях един от големите проблеми в нея са многото ученици в един клас, което не позволява на учителя да обърне внимание на всички, които проявяват интерес към дадена тема. Като друг проблем двамата единадесетокласници открояват малкото часове, които се дават за овладяване на материала. Не се държи на резултатите от учебните часове, а се набляга на самия процес, коментират двамата приятели. „Не ми се слуша всичко в час, но слушам“, споделя Саркис, който се увлича от точните науки и най-вече от математика. След завършване на средното си образование е решил да кандидатства в университет именно с математика. Желанието му е в бъдеще да се занимава с приложна математика или с архитектура.
Александър Ильов пък свързва професионналното си бъдеще с компютърните технологии.
Докато дойде време за кандидатстване обаче, двамата младежи ще продължат да работят на доброволни начала в младежката организация на БЧК, за да служат на хората в нужда, с каквото могат, да им дават опора и вяра в доброто. 
Оценете
(0 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси