Лекцията  пред диабетиците в МБАЛ "Уни Хоспитал" Лекцията пред диабетиците в МБАЛ "Уни Хоспитал"

Диабетиците отбелязаха своя празник с подкрепата на „Асарел-Медет” и МБАЛ „Уни Хоспитал”

Написана от  Вторник, 14 Ноември 2017 17:25
Здравна беседа на тема „С грижа за хората със захарен диабет“, на която присъстваха членове на сдружение „Диабет“ - Панагюрище, бе проведена днес в МБАЛ „Уни Хоспитал”.
Поводът бе отбелязването на Международния ден на диабетика, а организатори „Асарел-Медет“ АД съвместно с отделението по ендокринология към болницата.
Събитието започна с откриваща лекция на доц. д-р. Силви Кирилов, управител на МБАЛ "Уни Хоспитал", който запозна гостите с основните причини за заболяването и даде ценни съвети на болните за успешно лечение. Следващите лектори бяха д-р Ранчева и д-р Кожухарова от отделението по ендокринология, които запознаха присъстващите по-подробно със заболяването диабет, възможните усложнения и методите за неговото лечение. Последва дискусия с присъстващите, на чиито въпроси отговориха компетентните специалисти.
Беседата беше закрита от д-р Любомир Димитров, завеждащ здравна служба „Асарел-Медет“, който даде съвети на присъстващите какви действия да предприемат в случай на спешни ситуации, породени от тяхното заболяване.
Събитието бе организирано за повече от 40 члена на панагюрското сдружение „Диабет“, които след приключване на лекциите получиха специални информационни брошури за заболяването диабет. Всички присъстващи бяха поканени на коктейл, където се почерпиха с диабетични продукти, осигурени от „Асарел-Медет“АД.
Анелия Карова,
стажант в отдел „Комуникации” 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси