В склад на 64-годишна панагюрка полицаите откриха 4 кубика немаркирана иглолистна дървесина

Написана от  Петък, 06 Октомври 2017 14:17
При проверки на полицаи от Панагюрище и Велинград са открити незаконно добити дърва, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик.
Вчера служители от РУ-Панагюрище извършили проверка в складово помещение, ползвано от 64-годишната панагюрка Д.М. Вътре криминалистите открили около четири кубически метра немаркирана иглолистна дървесина. Притежателката и не разполагала и с никакви документи за произход. Снощи на улица в Ракитово автопатрул при РУ-Велинград засякъл две каруци , управлявани от ракитовците И.С.- 76г. и А.А.- 78г. В тях възрастните мъже превозвали общо 3 кубически метра незаконно добити дърва за огрев. Всички дърва са иззети, а срещу тримата са образувани бързи производства.         


          

          


Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

 • Връзка на коментара And Justice For All Петък, 06 Октомври 2017 16:38 публикуван от And Justice For All

  Браво.
  Само така.
  Обаче, се питам къде са тези на които по закон им е вменено да пазят Българската гора, т. е. къде са тъй нар. горски - стражари, лесничеи и т. н. лентяи.
  Сещам се за съвсем наскоро изречена от президента Румен Радев фраза относно кандидатурата на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, за председател на Комисията по досиетата. Президента Румен Радев каза - "Това е все едно да назначиш бракониер за горски".
  Определени елементи от работещите в панагюрското горско, наистина са бракониери.
  Много ще бъде интересно полицаите да вземат да спират и да проверяват горските които си пътешестват със служебните Лади Ниви и да ги проверяват какво возят и пренасят. Какво мислете ще открият - ще открият дърва, които най - често са нарязани направо за печката и едва ли са маркирани, тъй като се разтоварват в тъмната част на деня.

  А дано, ама надали.

  Всички са маскари, каза великият Алеко Константинов.

  Докладвайте

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси