Раждането на Исус Раждането на Исус

Слава на Бога във висините, а на земята мир между хората!

Написана от  Понеделник, 25 Декември 2017 12:34
Днес е време да си припомним събитията около раждането на Исус Христос.
По онова  време император Август издал заповед за преброяване на населението в цялата Римска империя. Това било първото преброяване, откакто Квириний управлявал Сирия. Всеки пътувал до своя роден град, за да се запише.
Йосиф бил от рода на Давид и затова се отправил от галилейския град Назарет към юдейския град Витлеем, родното място на Давид, за да се запише там заедно с годеницата си Мария. Тя била бременна и, докато били във Витлеем, дошло време да роди първородния си син. Тя го повила и го сложила да легне в една ясла, тъй като в хана нямало място за тях.
Недалеч в полето имало няколко овчари, които живеели навън и пазели стадата си през нощта. Един Господен ангел застанал пред тях и Божията слава засияла около тях. Овчарите изтръпнали от страх.
Ангелът им казал: „Не се страхувайте! Нося ви добра вест, която ще зарадва всички хора. Днес в града на Давид се роди вашият Спасител – Христос Господ. Ето как ще го познаете: ще намерите бебе, повито и положено в ясла.“
Внезапно към ангела се присъединило многобройно небесно войнство, което славело Бога с думите:
 „Слава на Бога във висините,
    а на земята мир между хората,
в които Бог намира
    голяма радост!“
Когато ангелите се възнесли обратно в небето, овчарите си казали: „Да отидем във Витлеем и видим това, което се е случило и което Господ ни извести.“
И така овчарите бързо отишли там и намерили Мария, Йосиф и бебето, което лежало в яслата. Като видели новороденото, те разказали всичко, което ангелът им съобщил за детето. И всички, които слушали, се удивили на разказа на овчарите.
Мария скътала тези думи в сърцето си и непрестанно мислела за тях.  А овчарите се върнали при стадата си, славели Бога и му благодарили за всичко, чуто и видяно. Всичко станало точно така, както ангелът им казал.
 Когато детето навършило осем дни, то било обрязано и го нарекли Исус. Това име бе дадено от ангела, още преди Мария да зачене.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси