Минерали Минерали СНИМКИ: Архив на oshtepan.com

Европейски дни на минералите ще отбележат Българската минно-геоложка камара и Музейко

Написана от  Вторник, 19 Септември 2017 18:28
Колко пъти сте чували или сте мотивирали собственото си дете да похапва спанак, за да стане железен? Чрез скалите, почвата, водата голям брой минерали постъпват
в храната ни и ни помагат. От осигуряването на здравословен баланс в диетата ни, през нормалното функциониране на телата ни и осигуряването на сигурна и добра среда за живот и работа, до задоволяването на екстравагантни капризи и уникални удоволствия – всичко е свързано с минералното разнообразие около нас.
За минералите и колко интересен е техният свят ще можете да научите на 23 и 24 септември 2017 г. Детски научен център Музейков партньорство с Българската минно-геоложка камара ще отбележат европейската инициатива Дни на минералите. Тази година се навършват 10 години от началото на паневропейската кампания за повишаване на осведомеността по отношение на ползите от добивно-преработвателната индустрия.
Любопитните да научат как се добиват мед и злато ще имат възможност да влязат в импровизиран рудник, а тези, които искат да научат повече за ползите от минералната козметика, ще могат да се включат в лекция и демонстрация на минерален грим. Като домакин на европейската инициатива Дни на минералите Музейко ще отключи непознатия свят на минералите чрез поредица от работилници и срещи с учени.
Като организатор на отбелязването на Дни на минералите Българската минно-геоложка камара и специалисти от минни компании ще осигурят на търсещите възможност да надникнат в скалите - там, където се крият минералите; ще разкажат за многообразието на минералите, които ни заобикалят, и тяхното приложение. Освен че правят живота ни по-лесен и удобен чрез минералите, които добиват, минните компании носят преки и косвени ползи както на националната икономика, така и на регионите, в които оперират.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси