Започва лятното обучение на новите учители по програма "Заедно в час"

Написана от  Петък, 06 Юли 2018 09:15
Интензивното обучение на новите участници от програмата на фондация "Заедно в час" започва на 9 юли 2018 г.
в гр. Луковит, област Ловеч. Летният институт е с продължителност 7 седмици и е основа на предварителна подготовка на новите мотивирани учители, преди да влязат в класните стаи на 15 септември. 
В обучението са включени теоретична подготовка в Луковит и практическа работа с ученици в рамките на триседмична лятна академия в София. Първата част от института се провежда за втора поредна година извън София, като основната цел е участниците в програмата да се запознаят отблизо със спецификите, нуждите и нагласите в различни общности, близки до тези, в които ще преподават през следващите две години.
Обучението на бъдещите учители обхваща теоретични модули и практически задачи по теми като планиране на уроци, управление на класната стая, методи на преподаване, оценяване и надграждане на наученото, работа с държавните образователни изисквания. Участниците се учат също как да изграждат визия за успеха на своите ученици, да определят целите по пътя към тази визия и начините за постигането им.
Всички участници в програмата се обучават да работят и по международния модел „Преподавай като лидер“. Той е адаптиран за работа с ученици с ниски образователни постижения и от финансово затруднени семейства. 
Паралелно с интензивното лятно обучение, през което преминават всички участници в програмата, тези, които са без педагогическа правоспособност, вече се квалифицират според държавните изисквания. "Заедно в час" работи в партньорство с български висши училища, които имат правото да присъждат професионална квалификация "Учител".
"Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси