В СУ"Нешо Бончев" започна изпълнението на проекта ТИМ по "Еразъм+", учители ще заминат за Ирландия

Написана от  Неделя, 01 Юли 2018 23:35
Днес – 1 юли, в СУ „Нешо Бончев“ започна изпълнението на европейския проект "ТИМ - Технологии и Иновативни Методи" по програма Еразъм+, КД1, секция "Училищно образование".
 Учителите ще се включват в разнородни дейности в продължение на 15 месеца - до 30.09.2019.
Проектът е на стойност 29 524 евро.
Педагозите от СУ "Нешо Бончев" ще участват в 3 дейности с цел повишаване качеството на образование в училището:. Те ще посетят следните водещи европейски институции, от които ще заимстват добри идеи:
1.     Alpha College of English – Превръщане на училищата в подходящи за бъдещето на децата на 21-ви век, предназначен за гимназиални учители по английски език;
2.     Europass – Уеб решения за класната стая – 3 учители от различни образователни степени и директор;
3.     Euneos – Образование във Финландия и Естония – оригинални най-добри практики образователни практики - Бенчмаркинг, там ще ходят директор и учители новатори.
Учителите ще организират 3 вътрешни квалификации и една конференция, на която ще споделят добри европейски практики, които да се прилагат и у нас, с цел превръщане на училищата в подходящи за бъдещето на децата на 21-ви век.
Придобитите компетенции и опит на персонала ще бъдат успешно интегрирани в стратегическия план за развитие на училището в бъдеще и ще обогатят принципите, които отразяват ценностите и отговорностите му като цяло.
В момента двама гимназиални учители се подготвят за осъществяването на първата планувана дейност в Алфа Колидж, Дъблин, Ирландия. Те подготвят кратко филмче за ученето и преподаването в СУ "Нешо Бончев", видео-презентация за Панагюрище и България в Европа, както и да представят Образователната система в България.
Ученици на г-жа Силвия Бобекова са изготвили електронна книжка за Панагюрище Great History, Golden Future, която могат да представят пред свои европейски колеги, с цел издигане имиджа на училището и техните ученици на европейско ниво.
Преди началото на Дейност 1. Превръщане на училищата в подходящи за бъдещето на децата за 21-ви век учителите ще се явят в Алфа Колидж на тест по английски за определяне нивото на владеене на Шекспировия език.
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси