По проекта "Обединени от знанието" ученици от гр.Стрелча са на поредните образователни лагери

Написана от  Сряда, 27 Юни 2018 19:45
От 25 юни до 1 юли в базата на БЧК с. Лозен по дейност 6 и дейност 10 от проект BG05М2ОР001-3.002-0263 „Обединени от знанието” се провеждат два образователни летни лагера
с ученици от клубовете „Родолюбец” и „Млад спасител” при НУ „Паисий Хилендарски” и СУ „Св.Св.Кирил и Методий” - гр.Стрелча. Чрез беседи и лектории децата овладяват теоретични знания и практически умения за оказване на първа помощ при различни бедствия, аварии и катастрофи, умения за оцеляване сред природата, участват в практически тренировки - стрелба с лък, въжена градина, пейнтбол и др. Инструкторите са чудесни, до момента учениците са много доволни и се справят фантастично, коментира накратко един от ръководителите от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ г-жа Светлана Татарова. 
По програма лагерниците ще се запознаят и с богата ни история, посещавайки музеи, исторически обекти и места. Децата вече бяха в Националния исторически музей, Археологическия музей и Боянската църква.
   
Утре – 28 юни, те ще посетят Военноисторическия музей. Предстои и посещение на лобното място на Димитър Списаревски.
Ръководители на учениците от двата лагера са  
Стойна Караджова и Радка Иванова от НУ "Паисий Хилендарски", Светлана Татароваа и Радослав Русев от СУ"Св.Св.Кирил и Методий".
През юли и август ще има още два лагера - в Банско и Паничище.
През пролетната ваканция (от 31 март до 4 април) пак по същия проект учениците от творческите групи „Актьори”, „Актьори с кукли”, „Певци” и „Танцьори” към НУ „Паисий Хилендарски” и СУ „Св. св. Кирил и Методий” с ръководители Цветанка Няголова, Енчо Божков, Недка Пайтакова, Стефка Стефанова и Мария Бензарова участваха в разнообразни и полезни творчески занимания в Учебен театър „Млади звезди“ в София.
Незабравими за малките творци бяха посещенията на значими за българската култура институции и паметници: Националната художествена галерия „Квадрат 500”, Народен театър „Иван Вазов”, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, Храм-паметник „Александър Невски”, църквата „Света София” и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.
Всеки един от петте дни бе изпълнен с полезни практически занимания, беседи, ролеви игри и викторини. Демонстрации и уроци по различни видове народни танци и песни, упражнения за техника на кукловодене на кукли с дървен водач, етюди с въображаеми предмети и импровизации бяха малка част от програмата. 
Проектът "Обединени от знанието" е с 2-годишен срок на изпълнение и ще продължи до 23 януари 2019 г. Той е на стойност 377 хиляди лева и е в изпълнение на Договор № BG05M2OP001-3.002-0263-С01 по процедура „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила” от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, Приоритетна ос „Образователна среда за активно социално приобщаване”.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси