Първокласници от ОУ "Двайсти април" се представиха достойно на национални състезания

Написана от  Събота, 28 Април 2018 20:27
Първокласниците от ОУ „Двайсти април“ Цветелина Делова и Димитър Белишки с класен ръководител г-жа Таня Радева се представиха отлично 
на ХХV Национално Великденско математическо състезание, провело се на 21 април в Пловдив.
От участвалите 135 първокласници от Пловдивски регион Митко е на 9 място, а Цвети на 11-то.
Организатори на състезанието са Съюзът на математиците в България - секция "Изток" гр.София, Училищното настоятелство при ОУ "Драган Манчов" -Пловдив, и Общински детски комплекс - Пловдив.
Турнирът се провежда едновременно в градовете: София, Пловдив, Варна, Плевен, Русе, Шумен, Хасково, Видин, Монтана, Горна Оряховица, Кюстендил, Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Ямбол, Разград, Ихтиман, Свиленград и Братислава (Словакия).
Цвети, Митко и техният учител г-жа Радева посвещават доста време за решаване на допълнителни задачи с повишена трудност, затова удовлетворението от представянето им в турнира е голямо.
Друга ученичка на г-жа Радева - първокласничката Гергана Кроснарова, бе отличена с втора награда в Националния конкурс "За хляба наш...", Благоевград, 2018 г.

Гери участва в раздел "Рецептите на баба" и представи колаж от снимки с моменти от приготвянето на традиционна панагюрска баница. Наградата за нейния учител г-жа Радева е ваучер за почивка за двама в курортно пиринско селище.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси