Проектът на бончевци “Балончо” получи награда в национален конкурс

Написана от  Сряда, 31 Януари 2018 17:44
Ученици от СУ „Нешо Бончев“ представиха своя проект „Балончо“ на национален конкурс "Търси се Супер STEM в твоето училище ". 
Дарина Машева, Ангел Пъков и Илчо Машев от училищния клуб по роботика „The Unicorns“, ръководени от Снежина Машева, впечатлиха журито с оригиналната си идея и станаха един от отличените 46 екипа в конкурса, в който се включиха ученици от 1-ви до 13-ти клас.

Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище (извън училище/неформална среда), които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират. SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии.
​​Националната надпревара беше организирана от EduTechFlag. В нея се включиха 64 разработки от цялата страна - 46 проекта и идеи на ученици от 16 града. 18 бяха номинациите за учители от 10 града.
Награждаването на победителите се проведе на 20 януари. Всички отличени получиха сертификати от Научния Карнеги център (Питсбърг, САЩ), златни медали и подарък от организациите, подкрепящи инициативата.
Предстои нова инициатива на EduTechFlag – през март ще се състои Спортни Хакатони България.

Автори: Донка Бояджиева и Стефани Навущанова,
екип Журналисти в действие, проект Твоят час
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси