ОУ "Проф.М.Дринов"  в Панагюрище и сградата на МОН ОУ "Проф.М.Дринов" в Панагюрище и сградата на МОН oshtepan.com

Наближава крайният срок за кандидатстване за иновативни училища за учебната 2018/2019 година. В Панагюрище иновативно училище стана ОУ "Проф.Марин Дринов"

Написана от  Неделя, 21 Януари 2018 16:32
До 31 януари 2018 г. неспециализираните държавни, общински и частни училища и специализираните училища могат да подават проекти за кандидатстване за иновативно училище.
Формулярите се подават онлайн и в тях трябва да се опише иновацията, която директорите искат да въведат в училището си. Иновативните елементи могат да бъдат в методиката на преподаване, организацията, учебната среда, качеството на образование, учебното съдържание и/или в 10% от учебните планове и програми на образователен етап.
Училищните проекти трябва да бъдат предварително одобрени от Педагогическия съвет и от родителите на учениците, които ще бъдат включени в иновацията. Всеки проект ще бъде разгледан от членовете на Комисията за иновативните училища към министъра на образованието и науката.
Целта на програмата за иновации в средното образование е създаването на мрежа от иновативни училища в България в съответствие със Закона за предучилищно и училищно образование и Наредба № 9 от 19.08.2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Иновативните училища са модел на модерното училище, в което учениците ще подобрят образователните резултати и ще повишат критичното мислене и творчество чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни програми.
Министерство на образованието и науката е ангажирано да подпомага процеса на кандидатстване на училищата, развитието на техните иновации, както и популяризирането на иновативните практики в страната.
До 31 май 2018 г. министърът на образованието и науката ще внесе в Министерския съвет предложение за приемане на Списък на иновативните училища за предстоящата учебна година.
Електронния формуляр можете да намерите на: ischools.bg
Припомняме, че  първото училище в община Панагюрище, включено в Списъка с иноватини училища през учебната 2017/2018 година е Основно училище "Проф.Марин Дринов". Негов директор е Екатерина Футекова, а помощник-директор Богдана Шишкова.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси