Наум Шопов младши и членове на Общинския ученически парламент Наум Шопов младши и членове на Общинския ученически парламент oshtepan.com

Наум Шопов младши би работил в отделението по пластична хирургия на МБАЛ "Уни Хоспитал"

Написана от  Неделя, 07 Януари 2018 22:02
Наум Шопов младши, който стана много известен с ролята на д-р Тасев в хитовия български сериал “Откраднат живот,
през есента на 2017 г. завърши семестриално медицина и взе първия си държавен изпит.
За да разбере за себе си, в какво би искал най-много специализира, той стажува на доброволни начала в хирургията, спешното отделение, като последното му желание е да се занимава с пластична хирургия. Затова в момента стажува в Пловдив при известния д-р Енчев.
Това разказа пред членове на Общинския ученически парламент в Панагюрище бъдещият лекар Наум Шопов. Срещата се проведе на 16 декември в една от залите на хотелски комплекс “Каменград” и беинициирана и организиранаот Общински ученически парламент със съдействието на ръководителя на младежката организация Иванка Тодева.
Нещата, които са ни интересни, не винаги ще са лесни, но това не значи, че трябва да се отказваме. Най-хубавото чувство идва в края на деня, когато си смъртно уморен, но си щастлив, защото си получил това, което искаш, защото си се преборил. Това коментира Наум Шопов по повод един от многобройните въпроси, които му зададоха учениците.
Той разказа за ситуацията и обстоятелствата, при които е решил да уважи поканата за кастинг, като подчерта, че основният фактор е била лекарската тематика на сериала „Откраднат живот“. “След 3 кастинга, през които преминах успешно, получих обаждане, че ролята е моя. Това беше стресов момент, защото ми предстоеше и сесия, а двете неща поотделно изискват цялото време на човек. Беше голямо предизвикателство, но се справих. Важното е да се научите да разпределяте правилно времете си и да обръщате внимание на значимите неща. Използвайте всяка минута, за да свършите нещо полезно, да приключите ангажиментите и да оставите време за себе си, в което да разпуснете. Спортът е изключително важен и не бива да се пренебрегва. Тренирайте, спортувайте и гарантирам, че ще се чувствате по-добре!”, сподели Наум Шопов. За него участието му в сериала е било като краткотраен флирт, защото голямата му любов е  медицината и тя е единственото нещо, с което ще се занимава занапред.
На въпрос би ли приел покана за работа в панагюрската МБАЛ „Уни Хоспитал“, Наум Шопов отговори утвърдително, но с условието, че има достатъчен поток от пациенти за пластична хирургия, за да може да практикува и да се развива професионално. Бъдещият лекар съобщи, че е запознат с каква техника в тази област разполага „Уни Хоспитал“, защото има познати в нея. Той съобщи още, че сравнително често идва в града, защото кръстникът му е панагюрецът  Никола Тухчиев.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси