Призови места за клуба по роботика на СУ „Нешо Бончев“

Написана от  Събота, 02 Декември 2017 10:16
Представители на училищния клуб по роботика „The Unicornsза трета поредна година участваха успешно
в най-голямото националното състезание по роботика „Робо Лига България 2017“. През ноември в София Дарина Машева спечели второ място с проект на робот на име Кико и донесе на клуба програмируема платка Arduino uno.
Пак през ноември в Интер Експо център третокласниците Ангел Пъков и Дарина Машева завоюваха първото място с робот Балончо, който направи специално за жури и публика сапунени балони в категорията „Свободен стил“. Наградата за двамата е парична, с която клубът ще си купи нови части за роботи.
И в двете състезания бончевци бяха единствените представители на средно училище и се съревноваваха с ученици от професионални гимназии, университети и фирми. Журито, съставено от професионалисти и ИТ специалисти от водещи фирма в областта, оцени подобаващо нашите състезатели.
Училищният клуб по роботика, ръководен от г-жа Снежина Машева, тази година е събрал 15 любители на програмирането. Освен че се забавляват заедно в свободното си време, учениците не пропускат възможност да покажат наученото в състезания и да проверят уменията си на национално ниво. През март им предстои участие в състезанието „Аз, инженерът“, където ще сглобяват и програмират роботи.
Екип „Журналисти в действие“ /проект „Твоят час“/, СУ „Н. Бончев“


Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси