Директорът на СУ "Нешо Бончев" Веска Барова и училището Директорът на СУ "Нешо Бончев" Веска Барова и училището СНИМКИ: Архив на oshtepan.com

Директори на училища обсъждаха как да изглежда класната стая на ХХI

Написана от  Вторник, 07 Ноември 2017 13:18
Обмяна на добри практики и маркиране на основните насоки в развитието на българското образование бе целта на конференцията „Майсторски клас. Класната стая на ХХІ век-умения, иновации, технологии”.
Тя се проведе на 25 октомври в Пловдив и в нея участваха директорът на СУ „Нешо Бончев“ Веска Барова и учителят Пенка Дюлгярова.
Присъстващите търсиха отговор на въпроса как промяната в света около нас трябва да промени начина на преподаване и организацията на класната стая. Как да развиваме уменията на ХХІв. в класната стая, беше темата на първия модул на събитието. След това участниците дискутираха защо са важни иновациите в образованието и как да ги инициираме.
Третият модул на конференцията насочи вниманието към това как чрез технологиите училищният лидерски екип да постигне резултатите, които променят позитивно живота на децата.
В събитието като организатори и участници се включиха ПУ “П. Хилендарски” и Световен образователен форум-България. Гост-лектори бяха Тон Дюиф - бивш председател на Европейската асоциация на училищните директори, сега председател и на Световния образователен форум; Мария Гайдарова - председател на Световния образователен форум в България и директор на ОУ “Райна Княгиня” - Пловдив.
Презентатори в последния модул бяха проф. д-р Галин Цоков, заместник-декан на Педагогическия факултет в Пловдивския университет, и Александър Ангелов - управител на ЦТО.
АВТОР:Екип „Журналисти в действие”
                към СУ „Н. Бончев”
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси