Сградата на Областна администрация - Пазарджик и онлайн Сградата на Областна администрация - Пазарджик и онлайн

Националната програма „Обучение за ИТ кариера“ ще бъде представена в Пазарджик

Написана от  Понеделник, 06 Ноември 2017 07:22
Днес в Областна администрация - Пазарджик ще бъде представена Националната програма „Обучение за ИТ кариера“.
Директорът на Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“, доц. Д-р Йвайло Стрибратов ще запознаят  директори на училища от областта с възможностите за участие в програмата на ученици от десетите класове на средните училища в област Пазарджик.
Националната програма предвижда в продължение на три години МГ „Акад. Кирил Попов“ да се развива като училище - софтуерен център за професионално обучение на ученици  от  10 – ти клас  от областите  Пловдив,  Кърджали,  Пазарджик,  Смолян  и  Стара Загора  по  нова  професия  „Приложен  програмист“  от  Списъка  на  професиите  за професионално  образование  и  обучение. Учебната програма  и  учебно  съдържание са разработени в  сътрудничество с  ИТ сектора  и Пловдивски  университет  „Паисий Хилендарски“.
Националната  програма  „Обучение  за  ИТ  кариера“ е одобрена  с  Решение No 525 на Министерския съвет от 15.09.2017 г.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси